De belangrijkste gezichten van PetExpert

Derek J. Cummins, MEDEOPRICHTER

Derek, die opgroeide in Ierland en Groot-Brittannië, is zijn hele leven omringd geweest door dieren. Zijn huishouden omvat honden, katten, vogels en zelfs een zelfgetrainde eend!

Zijn loopbaan tot dusverre beslaat meer dan 25 jaar werk voor multinationals die zich bezighouden met ICT, telecommunicatie, systeemintegratie en softwareontwikkeling. In de afgelopen 14 jaar heeft hij verschillende leidinggevende functies bekleed, waaronder bestuurslid, directeur en CEO van vooraanstaande bedrijven in de technologische sector in Europa en Noord-Amerika.

Zijn passie ligt bij het verbeteren van de standaarden op het gebied van diergezondheid, en met zijn nooit aflatende drive voor technologische innovatie is hij erg enthousiast over de toekomstige internationale groei van PetExpert.

Jan Moravec, MEDEOPRICHTER

Ik heb nooit begrepen waarom het in deze tijd nog nodig is om bij verzekeringsmaatschappijen op ellenlange formulieren allang gekende gegevens in te vullen. Het stoorde me hoe inefficiënt en tijdrovend sommige processen zijn en hoe oneerlijk de positie van klanten is wanneer ze de uitspraak van een grote instelling moeten afwachten. Ik wist dat het sneller, beter en waardiger voor de klant moest kunnen. Bovendien wilde ik mijn voorliefde voor technologie en software combineren met zinvolle dienstverlening die echt helpt. En zo werd de PetExpert verzekering opgericht.

Het is mijn verantwoordelijkheid dat alles bij PetExpert op rolletjes loopt wat technologie (software) en processen betreft en dat al die geweldige ‘speeltjes‘ in de vorm van machine learning, fraudedetectietools, dynamische datamodellen en vele andere onderling samenwerken en leiden tot een eenvoudig, comfortabel gebruik voor onze klanten en partners.

En dan is er nog onze poes Spotty, die af en toe de rol van proefkonijn vervult om te controleren hoe het bij de dierenarts in zijn werk moet gaan voor verzekerde klanten. Maar ik geloof dat ze dat niet erg vindt en van al die aandacht bij de dierenarts geniet :)

Fabien Danlois, DVM

Gepassioneerd door dieren sinds mijn kindertijd, werd ik dierenarts en ontdekte verschillende facetten van dit fascinerende beroep. Van geneeskunde voor grote dieren, naar een dierenartsenpraktijk gewijd aan gezelschapsdieren en tenslotte naar het verstrekken van geneesmiddelen en vaccins voor honden en katten gedurende enkele jaren in veterinaire farmaceutische bedrijven.

Als toeschouwer van de snelle evolutie van de diergeneeskunde naar een geneeskunde van hoog niveau die voor de eigenaars soms moeilijk financieel te volgen is, leek het mij interessant te trachten deze kwaliteitsgeneeskunde voor een zo groot mogelijk aantal mensen toegankelijk te maken. Dit is de reden waarom ik de 'Channel Partner Manager' van PetExpert voor België ben geworden.

Mijn rol is het creëren van een netwerk van dierenartsen die bereid zijn deel te nemen aan ons systeem en het lanceren van een innovatief en volledig digitaal verzekeringsproduct voor honden en katten. De sleutelwoorden zijn efficiëntie, eenvoud, snelheid en tevredenheid voor zowel dierenartsen als eigenaars van gezelschapsdieren. En met een grote nieuwigheid die vergeleken kan worden met het derdebetalerssysteem in humane geneeskunde.

Als eigenaar van een huisdier ben ik verheugd dat ik deze nieuwe verzekeringsformule in België kan aanbieden.

Wil je deel uitmaken van ons team? Neem contact met ons op via e-mail info@petexpert.be.